Milliseid Pärnu restorane soovitab külastada Põhjamaade restoranide teejuht?

Tõeliste gastronoomide giid ehk põhjamaade restoranide teejuht White Guide 2020 soovitab külastada rohkem kui sadat söögikohta üle Eesti. Üheksa White Guide soovituste nimekirjas olevat restorani osalevad ka Pärnu Restoranide Nädalal, pakkudes 12.-19. aprillil erihinnaga 3-käigulist menüüd.

Rannahotell

Vaid mõne sammu kaugusel Pärnu rannapromenaadist asub üks Pärnu sümboolsemaid hooneid – funktsionalistlikus stiilis Pärnu Rannahotell. Rannahotellis asub ka White Guide hinnangul Eesti 13. restoran ja Pärnu 1. restoran. Restorani peakokkadeks on Sören Mäesalu ja Mait Lohu, kelle juhtimisel pakutakse nädavalavahetusel ja argipäeva õhtutel White Guide sõnul „upsakalt esiletükkiva väljanägemise ning maitsega roogasid“ restorani à la carte menüüst. Noored, aga kindla käega kokad ja Rannahotelli teenindajad ei jäta midagi juhuse hooleks ning tasemel restoranielamus on igal juhul garanteeritud.

Raimond

Rannapromenaadi teisel pool otsas asub järgmine Pärnu sümbol – endine mudaravila hoone, mis peidab endas moodsat spaahotelli Hedon ning nende à la carte restorani Raimond. Restoran Raimondit soovitab White Guide samuti kui kõrge tasemega restorani. Helilooja Raimond Valgre järgi nimetatud restorani peakokk Marko Lumera pakub maitseelamusi, kus tähtsal kohal on kohalik ning värske tooraine ning tänapäevased trendid maailmast. Selleks, et saada parim elamus toidust, pakutakse Raimondis kolme 3-käigulist a´la carte menüüd vastavalt nii kala-, liha- kui ka taimetoiduhuvilistele.

Pärnu Kalamajaka Kohvik

Pärnu turuhoones asuv Kalamajaka kohvik pakub kvaliteetseid ja värskeid mereande nii Eestist kui ka mujalt. White Guide soovitab Kalamajakat kui väga hea tasemega restorani eelkõige nende poolt pakutava Fääri saartelt värskelt püütud GMO-vaba ökolõhe ning värskete austrite poolest. Peakoka julge lähenemine mereandidele ei seisne vaid põnevates ja tunnustatud maitsetes vaid samavõrd ilusas ja huvitavas väljapanekus, mis on tunnustust leidnud nii siin kui sealpool lahte. Kohvikul on ka mahukas suveterass ja kaasaegne ning meeldiv atmosfäär, mida iseloomustab minimalistlikkus ja puhas joon.

Mon Ami

Restoran Mon Ami asub Pärnu südalinnas butiikhotelli Frost soklikorrusel. White Guide hinnangul esindab väga hea tasemega ja elegantselt sisustatud Mon Ami restoran Prantsuse-Belgia elunautivat stiili nimetades seda Pärnu šikiks restoraniks. Menüü ühendab klassika ja kaasaegsed trendid, pakkudes ka traditsiooniliste koosluste juurde „midagi erilist“. Põhjamaade restoranide teejuht kiidab ka Mon Ami läbimõeldud ja puhaste maitsete poolest rikkalikku taimetoidumenüüd.

Pastoraat

Kunagises pastoraadimajas Kuninga tänaval asuvad Pärnu kõige uuem butiikhotell Rosenplänter ning kohvik Pastoraat. White Guide nimetab Pastoraati kameeleoniks, mis on hommikul hommikusöögikohvik, pealelõunal kokteili-lounge ja õhtuks moondub väga hea tasemega restoraniks. Pastoraat avatakse hommikuti juba kell 7.30, seega on tegemist juba linnarahva seas armastatud hommikusöögikohaga. Lisaks pakutakse iga päev värskeid kohapeal valmistatud kondiitritooteid, millest tuntuimaks on saanud rukkileivast seene-hakklihapirukas.

Villa Wesset

Suvise Pärnu põhiliste tuiksoonte ehk Supeluse tänava ja Tammsaare puiestee ristis asub Villa Wesseti hotell ja restoran, mis on White Guide hinnangul saamas üheks eestlaste kohustuslikuks restoraniks Pärnus. Restorani teejuhi sõnul hoiab peakokk Mart Kuke loodud restoranimenüü aus Eestimaiseid traditsioonilisi põhikoostisaineid, kuid pakub neist üllatavaid ja uusi maitseid. Samuti kiidetakse ka selle väga hea tasemega restorani teenindust, mis loob vaba ja lahedalt omameheliku miljöö.

Wasa restoran

Möödunud aasta suvel avatud Wasa spaahotelli samanimeline restoran peibutab White Guide sõnul moodsa köögiga, kus peamised toorained on kohalikud ning täiendavad maitsed pärinevad mujalt Euroopast ja Aasiast. Peakokk Sten Märtini käe all valmivad ühtaegu nii tuttavad kui ka eksootilised road, samuti on põhimenüü kõrval ka tänavatoidumenüü lihtsamate roogade sõpradele.

Hea Maa

Hea Maa  on mõnus ja hubane kohvik-restoran Pärnu raekojas, mille söögisaal asub lausa kunagises linnapea kabinetis. White Guide toob Hea Maa restorani puhul välja, et pakutakse puhtaid maitseid ausast kohalikust toorainest, millest osa toob ise Soomaalt kohale seal elav peakokk Virkko Vendla. Hea Maa pakub värskest, puhtast ja tervislikust valmistatut, millesse segatud ka omajagu isepäisust.

Mahedik

Mahedik on ökogurmaanide ehk mahetoidusõprade kooskäimise koht Pärnus. White Guide sõnul näitab restorani köök eeskuju, kuidas kohalikust mahedalt kasvatatud toorainest valmistada lihtsat, aga maitsvat toitu. Hubase miljöö ja hõrgutavate pagaritoodetega Mahedikku veab juba 10. aastat jätkusuutlikule elustiilile pühendunud ema-tütre duo, kelle eestvedamisel kasutatakse ja alati eelistatakse Mahedikus kohalikke ja orgaanilisi maitseid.

Allikas: https://flavoursofestonia.com/restoranijuht/

Jälgi Pärnu Restoranide Nädalat ka Facebookis!